Het Dule traject

DuLe staat voor Duurzaam Leiderschap.

Wil jij als leidinggevende meer rust in je hoofd en in je lijf? 

Met mijn expertise krijg je praktijk gerichte oplossingen!

Wil je eerst meer informatie over dit
traject?

Vul hieronder je gegevens in en ik neem binnen 24 uur contact met je op.

Waarom dit traject?

Het onderwijs verandert

En daarmee ook het leiderschap in het onderwijs. Vroeger was er meer sturend leiderschap nodig, meer top down. Dat was heel gewoon en dat betekende ook iets voor het leiderschap. Wat toen heel normaal en geaccepteerd was, werkt nu niet meer. Het onderwijs is veranderd en daarmee ook wat nodig is om je leiderschap tot een succes te maken. Het huidige onderwijs vraagt om leiders die verbinding kunnen maken, die empathisch zijn maar ook sturen op basis van visie en daadkracht. Dat is waar het onderwijs anno 2022 behoefte aan heeft.

Wat is er nu nodig in het onderwijs?

In het onderwijs is nu behoefte aan Duurzaam Leiderschap. Leiders die krachtig en authentiek zijn. Die coachende kwaliteiten hebben. Daarom wordt het steeds belangrijker dat een leider zichzelf goed kent. Een leider die zijn talenten maar ook zijn valkuilen kent en herkent. Een leidinggevende die durft te luisteren naar zijn/haar lijf en eigen intuïtie en vanuit daar de verbinding aangaat met anderen. Steeds met de bedoeling om zichzelf en de ander te ontwikkelen. Om het team en daarmee de school verder te helpen.

Duurzaam Leiderschap

Iedere leidinggevende in het onderwijs kan Duurzaam Leidinggeven. Het maakt daarbij niet uit of je start als leidinggevende of dat je al langer leiding geeft. Iedereen die leiding geeft aan anderen moet vanuit zichzelf handelen en leiding geven vanuit zijn of haar eigenheid. Daarbij zijn hoofd en hart beide van belang. Meer uit je lijf en minder uit je hoofd. In mijn aanbod en in mijn coaching ga ik uit van wie jij werkelijk bent zodat jij gaat leidinggeven vanuit je eigen kern. Vanuit jezelf. Dan is jouw leiderschap duurzaam en gericht op groei. Dan geef je leiding vanuit vertrouwen en verbinding.


Start jij ook met het 90 dagen durende DuLe Traject?

Het DuLe-traject staat voor Duurzaam Leiderschap. Hét antwoord op de steeds hoger wordende eisen die aan jou als schoolleider worden gesteld. Er komt steeds meer op jouw bordje. Zowel maatschappelijk als onderwijsinhoudelijk wordt er steeds meer van jou gevraagd. Niet iedereen kan hier goed mee omgaan. Leidinggevenden haken af en het aantal vacatures voor schoolleiders was nog nooit zó hoog

Na het volgen van dit traject ben jij een Duurzaam Schoolleider en ben je in staat om vanuit focus, verbinding en vertrouwen leiding te geven zodat jij in staat bent om je functie duurzaam uit te blijven oefenen.


Hét traject voor jou als leidinggevende in het onderwijs.

Dit kortdurende traject is bedoeld voor de leidinggevenden die het steeds moeilijker vinden om niet ten prooi te vallen aan de Waan van de Dag. Die moeite hebben om overeind te blijven in een steeds veeleisender omgeving. Die zich daarvoor niet schamen en vanuit persoonlijk leiderschap een stap hierin willen zetten.

Herken jij je hier in?
  •   Jij hebt last van hoge werkdruk
  •   Je verlangt naar meer rust in je hoofd en je lijf
  •   Je loopt met de problemen van anderen op je schouder?
  •   Maak je je zorgen over verzuim en verloop?
  •   Probeer je het voor iedereen goed te doen?
  •   Probeer je steeds de controle te houden?
  •   De Waan van de Dag houdt jou in zijn greep

Welke modules zitten in het traject?

Module 1:

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand..

De start van het traject wordt gevormd door te kijken waar je nu staat in je leiderschap. Van daaruit kun je verder kijken.

Module 2:

Duurzaam Leiderschap

Wat is Duurzaam Leiderschap? Waarom is dat voor jou als leidinggevende belangrijk? Wat kun je doen voor jezelf? Hoe kan ik jou helpen?

Module 3:

Hoe houd je focus?

Focus is het belangrijkste begrip voor Duurzaam Leiderschap. Maar wat is Focus? Hoe kom je aan de juiste focus? Wat kunnen affirmaties voor jou betekenen?

Module 4:

Hoe blijf je in verbinding?

In verbinding blijven met jezelf en je omgeving is essentieel voor het slagen van dit traject. Hoe maak je verbinding? Hoe houd je verbinding? Wat kun je doen om verbinding te optimaliseren?

Module 5:

Van controle naar vertrouwen

In leiderschap draait veel om controle. We willen veel weten. In deze module richten we onze blik op vertrouwen. Wat is het? Hoe kun je vertrouwen inzetten? Wat gebeurt er als je werkt vanuit vertrouwen?.

Module 6:

Samen jouw doelen bereiken

In deze laatste module gaan we de balans opmaken. Welke doelen heb jij jezelf gesteld bij de start van dit traject? Waar sta je nu? Welke doelen zijn wel en welke niet bereikt? Wat betekent dat voor jou volgende stap?

René Rensen

Over mij

Ik ben zelf ruim 29 jaar werkzaam geweest in het onderwijs. En nog sta ik regelmatig met “mijn poten in de klei”. Ik heb in die tijd alles meegemaakt en het leiderschap heeft niet veel verrassingen voor me. Daarom durf ik ook met dit aanbod te komen. Been there, done that! Ook ik ben weleens te ver gegaan in mijn gedrevenheid en heb daar een hoge prijs voor betaald. Ik weet waar ik over praat.

Het is mijn missie om leidinggevenden in het onderwijs te helpen om niet té ver te gaan. Om goed naar hun lijf te luisteren en de signalen op te pikken, zodat ze tijdig kunnen ingrijpen. Met dit programma bijvoorbeeld.

Mijn moeder zei altijd `Van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan`. Dat klopt misschien maar hoge werkdruk en een burn-out maken je wel dood voor de arbeidsmarkt. Laat het niet zo ver komen en grijp tijdig in.

Omdat leidinggeven vooral leuk is!

Veelgestelde vragen

De basis van dit programma is een online leeromgeving waarin de 6 modules staan. Dit wordt aangevuld met een wekelijkse Q&A, een besloten Facebookgroep waarin je alles kunt delen met mede deelnemers twee coaching sessies met mij én een afsluitende live dag om jouw succes te vieren.

Het programma duurt in principe 90 dagen. Dat kan als je alle onderdelen op tijd verwerkt en inlevert. Het is echter aan jou. Eenmaal deelnemer blijft het programma levenslang voor jou ter beschikking.

Het volledige programma dus alle online modules, de wekelijkse Q&A’s, mijn coaching en de afsluitende live dag vragen van jou een investering van 1197 euro exclusief BTW. Wil je in gemakkelijke termijnen betalen? Dat kan. Dan betaal je drie termijnen van 419 euro.

JaZeker! Je bent daarin ook volledig vrij. Het grote voordeel van de online leeromgeving is dat je de modules kunt volgen waar, wanneer en hoe jij dit wilt. Kies daarin gewoon wat jou past. De wekelijkse Q&A is vrijblijvend. Je mag hier gebruik van maken maar het hoeft niet. We plannen samen de (online) coaching sessies

Je kunt starten wanneer de betaling door mij is ontvangen. Je ontvangt een inlognaam en een wachtwoord en dan kun je binnen mijn eigen online leeromgeving starten.

Als je alle modules (schriftelijk) hebt verwerkt en de gevraagde zaken hebt ingestuurd krijg je na afloop een bewijs van deelname aan dit programma.  

Waanzinnig aanbod...

Heb jij mijn nieuwe e-book “Eerste Hulp Bij Werkdruk en Stress” al besteld? Niet? Dan kun je het hieronder alsnog doen!

renerensen.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches