Het logo van renerensen.nl

Online Training Duurzaam Leiderschap

Wil jij als leidinggevende meer rust in je hoofd en in je lijf? Minder risico lopen op stress of een burn-out?

 

Waarom deze online training?

Het onderwijs verandert

Waar sturend en top down leiderschap vroeger de juist manier was, is dit anno 2022 niet meer de meest impact volle stijl. De behoefte rondom leiderschap is verandert. Het vraagt om leiders die verbinding kunnen maken, empatisch zijn en kunnen sturen vanuit visie en daadkracht.

Wat is er nu nodig in het onderwijs?

Er is behoefte aan Duurzaam Leiderschap. Leiders die krachtig en authentiek zijn. Die coachende kwaliteiten hebben. Een leider die zijn talenten maar ook zijn valkuilen kent en herkent. Een leidinggevende die durft te luisteren naar zijn/haar lijf en de eigen intuïtie en vanuit daar de verbinding aangaat met anderen. Steeds met de bedoeling om zichzelf en de ander te ontwikkelen. Om het team en daarmee de school verder te helpen.

Duurzaam Leiderschap

Leidinggeven door vanuit je zelf, je eigenheid, te handelen. Daarbij zijn hoofd en hart beide van belang. Meer uit je lijf en minder uit je hoofd. In de online training duurzaam leiderschap ga ik uit van wie jij werkelijk bent, wat jouw drijfveren zijn, zodat jij gaat leidinggeven vanuit je eigen kern. Vanuit jezelf. Dan is jouw leiderschap duurzaam en gericht op groei. Dan geef je leiding vanuit focus, vertrouwen en verbinding.


Duurzaam Leiderschap

Duurzaam Leiderschap. Hét antwoord op de steeds hoger wordende eisen die aan jou als schoolleider worden gesteld. Er komt steeds meer op jouw bordje. Zowel maatschappelijk als onderwijsinhoudelijk wordt er steeds meer van jou gevraagd. Niet iedereen kan hier goed mee omgaan. Leidinggevenden haken af en het aantal vacatures voor schoolleiders was nog nooit zó hoog

Na het volgen van deze training ben jij in staat om de principes van Duurzaam Leiderschap in jouw praktijk toe te passen. Je bent in staat om vanuit focus, verbinding en vertrouwen leiding te geven zodat jij je functie duurzaam uit kunt blijven oefenen omdat je veel minder risico loopt op een hoge werkdruk of stress dan wel een burn-out.


Dé online training voor jou als leidinggevende in het onderwijs.

Deze kortdurende training is bedoeld voor de leidinggevenden die het steeds moeilijker vinden om niet ten prooi te vallen aan de Waan van de Dag. Die moeite hebben om overeind te blijven in een steeds veeleisender omgeving. Die zich daarvoor niet schamen en vanuit persoonlijk leiderschap een stap hierin willen zetten.

Herken jij je hier in?

  •   Jij hebt last van hoge werkdruk
  •   Je verlangt naar meer rust in je hoofd en je lijf
  •   Je loopt met de problemen van anderen op je schouder?
  •   Je maakt je zorgen over verzuim en verloop?
  •   Je het voor iedereen goed te doen?
  •   Je probeert je steeds de controle te houden?
  •   De Waan van de Dag houdt jou in zijn greep

Welke modules zitten in het traject?

Module 1:

Hoe kijk jij naar
jezelf?

Wie ben jij als mens en als leider? Wat drijft jou in je leven en in je werk? Waar sta je nu in jouw leiderschap? Van daaruit kun je verder kijken en heel gericht jouw doelen bepalen

Module 2:

Duurzaam Leiderschap

Een introductie in wat Duurzaam Leiderschap is. Waarom is Duurzaam Leiderschap voor jou als leidinggevende belangrijk? Wat kun je doen voor jezelf? Hoe kan ik jou helpen?

Module 3:

Hoe houd je focus?

Focus is het belangrijkste begrip voor Duurzaam Leiderschap. Maar wat is Focus? Hoe kom je aan de juiste focus? Wat kunnen affirmaties voor jou betekenen?

Module 4:

Hoe blijf je in verbinding?

In verbinding blijven met jezelf en je omgeving is essentieel voor het slagen van dit traject. Hoe maak je verbinding? Hoe houd je verbinding? Wat kun je doen om verbinding te optimaliseren?

Module 5:

Van controle naar vertrouwen

In leiderschap draait veel om controle. We willen veel weten. In deze module richten we onze blik op vertrouwen. Wat is het? Hoe kun je vertrouwen inzetten? Wat gebeurt er als je werkt vanuit vertrouwen?.

Module 6:

Samen jouw doelen bereiken

In deze laatste module gaan we de balans opmaken. Welke doelen heb jij jezelf gesteld bij de start van dit traject? Waar sta je nu? Welke doelen zijn wel en welke niet bereikt? Wat betekent dat voor jou volgende stap?

René Rensen

Over mij

Ik ben zelf ruim 29 jaar werkzaam geweest in het onderwijs. En nog sta ik regelmatig als interim-directeur met “mijn poten in de klei”. Ik heb in die tijd alles meegemaakt en het leiderschap heeft niet veel verrassingen voor me. Daarom durf ik ook met dit aanbod te komen. Been there, done that! 
Ook ik ben weleens te ver gegaan in mijn gedrevenheid en heb daar een hoge prijs voor betaald. Ik weet waar ik over praat.

Het is mijn missie om leidinggevenden in het onderwijs te helpen om niet té ver te gaan. Om goed naar hun lijf en naar hun hoofd te luisteren en de signalen op te pikken, zodat ze tijdig kunnen ingrijpen. Met dit programma bijvoorbeeld.

Mijn moeder zei altijd `Van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan`. Dat klopt misschien maar hoge werkdruk en een burn-out maken je wel dood voor de arbeidsmarkt. Laat het niet zo ver komen en grijp tijdig in.

Voor meer rust in je hoofd en in je lijf!

Veelgestelde vragen

De basis van deze training is een online leeromgeving waarin de 6 modules staan. In deze 6 modules staat alles wat jij nodig hebt om dit programma succesvol te kunnen volgen. Jij krijgt je eigen deel op mijn online leeromgeving.

Het programma duurt net zo lang als jij nodig hebt om de 6 modules te doorlopen. Het is echter aan jou. Eenmaal deelnemer blijft het programma levenslang voor jou ter beschikking.

Het volledige programma, dus alle 6 online modules, vragen van jou een investering van 297 euro exclusief BTW 

Jazeker! Je bent daarin ook volledig vrij. Het grote voordeel van de online leeromgeving is dat je de modules kunt volgen waar, wanneer en hoe jij dit wilt. Kies daarin gewoon wat jou past. 

Je kunt starten wanneer de betaling door mij is ontvangen. Je ontvangt een inlognaam en een wachtwoord en dan kun je binnen de online leeromgeving starten.

Als je alle modules (schriftelijk) hebt verwerkt en de gevraagde zaken hebt ingestuurd krijg je na afloop een bewijs van deelname aan dit programma.  

Waanzinnig aanbod...

Heb jij mijn nieuwe e-book “Eerste Hulp Bij Werkdruk en Stress” al besteld? Niet? Dan kun je het hieronder alsnog doen!

renerensen.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches