Over mij

René Rensen

Mijn weg naar renerensen.nl

Ik ben René Rensen, vader van drie volwassen kinderen en ik ben leiderschapstrainer en -coach. Ik heb altijd in het onderwijs gewerkt. Vanaf 1993 in een leidinggevende functie. Heb verschillende na- en bijscholing gevolgd en doe dat nog steeds.

Mijn moeder zei vroeger altijd: “Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan”. Dat klopt misschien wel maar het had voor mij weinig gescheeld of ik ging hard de verkeerde kant op. Ik kreeg een flinke burn-out en die heeft mij een behoorlijke tijd in de greep gehouden. Door een andere kijk op mezelf (van hard werken kun je je wel degelijk bijna dood voelen) ben ik er bovenop gekomen waardoor ik nu veel gezonder ben maar ook fundamenteel anders kijk naar mijn (persoonlijk) leiderschap.

Ik heb een unieke kijk op leiderschap ontwikkeld omdat ik het belangrijk vind dat jij als leidinggevende in staat moet zijn om duurzaam voor je school beschikbaar te zijn. En niet, net zoals ik, door een burn-out flink teruggeworpen te worden in je ontwikkeling. En vaak staat de schoolontwikkeling ook stil als jij er niet bent. Door mijn burn-out ben ik een betere leiderschapstrainer en -coach geworden en heb ik meer tijd voor mijn gezin en mijn hobby’s.

Schoolleiders die net als ik de ontwikkeling van hun leiderschap belangrijk vinden vragen mij regelmatig wat Duurzaam Leiderschap betekent en hoe het hen kan helpen een andere schoolleider te worden door beter op zichzelf te letten. En of ik tips en trics heb die hen op weg helpen. Natuurlijk heb ik die. Die heb ik vertaald in een aanbod dat heel praktisch is ontstaan uit de praktijk. 

Mensen die mij niet zo goed kennen weten niet dat ik samen met mijn dochter bezig ben met affirmaties en hoe deze jou kunnen helpen in je (leiderschap)ontwikkeling.

Ik ben vastberaden om niet meer te laten gebeuren wat mij al eens overkomen is. Dat wil ik omdat ik nog lang van mijn vrouw en kinderen en eventuele kleinkinderen wil genieten. Ik wil nog zo lang als mogelijk in hun leven zijn en mijn werk als leiderschapstrainer en -coach geeft mij de mogelijkheid om andere leidinggevenden in het onderwijs te helpen om Duurzaam Leiding te geven. Zodat hen niet overkomt wat mij is overkomen. Nooit. Dat is mijn missie! Ik heb nog iets te doen op deze aarde.

Dat houdt mij enorm gefocust op mijn doelen.

"Omdat je uiteindelijk het meeste leert van de fouten die je maakt" Sacha Paul

Iedere leidinggevende in het onderwijs kan Duurzaam Leidinggeven. Het maakt daarbij niet uit of je start als leidinggevende of dat je al langer leiding geeft. Iedereen die leiding geeft aan anderen moet vanuit zichzelf handelen en leiding geven vanuit zijn of haar eigenheid. Daarbij zijn hoofd en hart beide van belang. Meer uit je lijf en minder uit je hoofd. In mijn aanbod en in mijn coaching ga ik uit van wie jij werkelijk bent zodat jij gaat leidinggeven vanuit je eigen kern. Vanuit jezelf. Dan is jouw leiderschap duurzaam en gericht op groei. Dan geef je leiding vanuit focus, vertrouwen en verbinding. En is het eenvoudiger om meer rust te hebben en te houden in je hoofd en in je lijf. Zodat de kans op uitval vanwege hoge werkdruk of stress zo klein mogelijk is.

Duurzaam Leiderschap

renerensen.nl

Omdat leiding geven vooral leuk is!

Waanzinnig aanbod...

Heb jij mijn nieuwe e-book “Eerste Hulp Bij Werkdruk en Stress” al besteld? Niet? Dan kun je het hieronder alsnog doen!

renerensen.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches