Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... - renerensen.nl
Het logo van renerensen.nl

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…. Ik maak me sterk dat niet iedere volwassen Nederlander deze zin kan afmaken. Het sprookje waaruit deze zin komt is niet voor niets wereldberoemd. Toch heeft deze bekende zin wat mij betreft nog een andere betekenis.

Mijn blogs

Zoals jullie weten blog ik vooral over leiderschap en leiderschapsontwikkeling. Op mijn website www.renerensen.nl staan inmiddels ruim 110 blogs die met enige regelmaat gelezen worden. Niet allemaal zijn ze even populair maar dat vind ik logisch. Zelf heb ik ook een sterke voorkeur voor wat ik wel en niet lees.

Alle blogs hebben op de een of andere manier iets met leiderschap en leiderschapsontwikkeling te maken. Soms is die relatie duidelijk en soms moet je er even over nadenken. Mijn blog van vorige week bijvoorbeeld. Daarin trok ik de vergelijking tussen skiën en leiderschap. Niet direct voor de hand liggend, maar wel een blog dat veel gelezen is en nog wordt.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Voor iedere vorm van leiderschap is het goed om van tijd tot tijd naar jezelf te kijken. Goed kijken naar jezelf is nodig om vast te stellen waar je staat in je leiderschap. Een tweede reden om naar jezelf te kijken is om te beschouwen wat een logische volgende stap in jouw leiderschapsontwikkeling is.

Ben jij daar mee bezig als leidinggevende? Sta jij weleens stil bij waar jij nú staat als leider? Bedenk je dan in het verlengde ook waar je over 5 jaar wilt staan? En wat er voor nodig is om daar te komen?
Dan neem je verantwoordelijkheid over je eigen ontwikkeling. Dan ben je heel actief bezig met persoonlijk leiderschap.

Niet voor iedereen

Ik ken ook meer dan genoeg schoolleiders die volstrekt tevreden zijn met de werkomgeving die ze nu hebben. Deze schoolleiders zullen niet of veel minder bezig zijn met hun eigen ontwikkeling. Of ze doen dat op een andere manier. Op zich is dat natuurlijk prima. Tegen deze schoolleiders wil ik zeggen dat het heel verfrissend kan zijn om zo nu en dan eens in de spiegel te kijken.

Van nature zijn mensen geneigd om te leren. Om zichzelf te ontwikkelen en deze ontwikkeling in te zetten in hun werk. “Stilstaan is achteruitgang” wordt er ook weleens geroepen. Het zal je niet vreemd in de oren klinken dat ik het daar roerend mee eens ben. En daarom preek ik vandaag vooral voor mijn eigen parochie.

Online training

Iedere online leiderschapstraining die ik aanbied start met een module om eens goed naar jezelf te kijken. Omdat het waar je nu staat van invloed is op de doelen die je voor jezelf formuleert en de stappen die je van daaruit gaat zetten. Het “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…” kom je dan vanzelf tegen.

Die eerste module van mijn online training “Duurzaam Leiderschap” vormt de basis van de gehele training. Vanuit jouw persoonlijk leiderschap zet jij de stappen die passen bij waar jij nu staat. Wat voor de ene schoolleider gesneden koek is, is voor de andere schoolleider een enorme uitdaging.

Ik noem in deze context alleen maar het Onderwijskundig Leiderschap. Ik merk steeds meer dat dit onderwerp voor veel schoolleiders vragen op roept. Vragen die ik natuurlijk graag beantwoord.

Jouw drijfveer en kernwaarden

Andere facetten van jouw leiderschap die in de eerste module aan bod komen zijn bijvoorbeeld jouw drijfveer en je kernwaarden. Wat drijft jou eigenlijk? Wat drijft jou als mens? Wat drijft jou als schoolleider? Vanuit welke kernwaarden handel jij? Ben je jezelf daarvan bewust of ligt hier nog een ontwikkelingskans?

Allemaal vragen die jou een stevige basis geven. Een basis die jou als vanzelf verder helpt in deze online training. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens hier voor een overzicht van de gehele training. Wil je eerst informatie? Kijk dan hier en vraag een Focusgesprek aan.

Kom in actie

Ik hoop je snel te ontmoeten in deze training. Volledig online dus jij voert de regie over je eigen leerproces. Daar waar het nodig is ben ik er om je te ondersteunen en verder te helpen.

Jij bepaalt op welke device, op welk moment en waar jij de training volgt. Heerlijk toch?

Tot snel!

Schrijf je in voor mijn blogs

René Rensen

Omdat leiding geven vooral leuk is!

Ik geloof in de uitspraak “Je kunt pas leiding geven aan anderen als je leiding kunt geven aan jezelf”. 

Leiderschap begint bij het écht kennen van jezelf. Als mens én als leider. Weten waar je talenten zitten maar ook weten op welke gebieden je (nog) tekortkomt en waar dus ontwikkeling mogelijk is.

Duurzaam Leiderschap gaat uit van het écht kennen van jezelf. Want als jij jezelf kent dan kun je werken vanuit focus, verbinding en vertrouwen. Dan geef je je intuïtie ruimte om onderdeel te zijn van je mens zijn én van je leiderschap.

Met mijn online trainingen train ik leidinggevenden in het onderwijs om meer vanuit de gedachten achter Duurzaam Leiderschap te werken. Om focus, verbinding, vertrouwen en intuïtie een plaats te geven in hun dagelijks handelen. 

Als jij duurzaam leiding geeft dan herken én erken jij jezelf als mens en als leider zodat anderen zich ontwikkelen door wie jij bent.

Via mijn blogs en via social media deel ik tips en inspiratie rondom Duurzaam Leiderschap. Wil je meer weten? Download dan eens mijn e-book

Schrijf je in voor mijn blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

renerensen.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches